Problem with dead keys, Spanish keyboards, Windows NT

Here you can report bugs found in Far Manager.
User avatar
Urmel
Posts: 17
Joined: Mon Mar 20, 2006 11:08 pm
Location: Switzerland

Post by Urmel » Fri Apr 28, 2006 8:43 pm

t-rex wrote:Urmel
What keyboard layout do you use so I can try and reproduce this problem?
And if possible please provide a screenshot of the what happens and what should happen.
I have an old IBM MFII Keyboard (without the WIN key) and I use the Swiss-German (QWERTZ) layout.


EDIT: Windows shows the following infos:

Code: Select all

Hardware: Standardkeyboard (101/102 Keys) or Microsoft Natural Keyboard (PS/2)
On Intel(R) 82801EB LPC Interface Controller - 24D0

Keyboardlayout/IME: Deutsch (Schweiz) [=German (Swuisse)]
I have sent you an email with two pics from my keyboard. I hope, this will help you to find the corresponding keys on your keyboard.

Best wishes
-Urmel-
Last edited by Urmel on Sun Apr 30, 2006 5:16 am, edited 1 time in total.
-=- A registered FAR user from switzerland -=-

User avatar
Urmel
Posts: 17
Joined: Mon Mar 20, 2006 11:08 pm
Location: Switzerland

Post by Urmel » Sun Apr 30, 2006 5:14 am

t-rex wrote:http://farmanager.com/farbugs/mantis97.2.rar

This version is supposed to fix the dead key + space problem as I am told.
Results with build 2096 (with/without the registry changes):

Key x1
- Normal "'" (Quote mark)
- Shift "?" (Question mark)
- AltGr "'" (Combining acute accent)

Problem: With AltGr, the FAR opens the "Speed Search" dialog


Key x2
- Normal "^" (Circumflex accent)
- Shift "`" (Back quote, grave accent)
- AltGr "~" (Tilde)

Problem/reaction:

With AltGr, the FAR opens the "Speed Search" dialog.

Normal shows the correct sign after a pressed space or the corresponding
umlaut key.

When I press the key twice (normal and shifted) the expected sign is showed twice too.


Key x3
- Normal (Diaeresis)
- Shift "!" (Exclamation mark)
- AltGr "]" (Right (closing) square bracket)

Problems:

When the key is normally pressed, FAR shows nothing.

When the key is normally pressed, followed by a corresponding umlaut key, the correct umlaut is showed.

When the key is normally pressed, followed by a space, one bold middle dot will be displayed.

When I press this key twice, FAR shows two bold middle dots.

Best wishes
-Urmel-
-=- A registered FAR user from switzerland -=-

User avatar
t-rex
Admin
Posts: 417
Joined: Sun Mar 20, 2005 6:10 pm
Location: Ashdod
Contact:

Post by t-rex » Sun Apr 30, 2006 9:10 am

Urmel
Do you have - [x] Use right Alt as AltGr - set in F9->Interface settings.

And as I understand from your post all works OK but AltGr?

User avatar
Urmel
Posts: 17
Joined: Mon Mar 20, 2006 11:08 pm
Location: Switzerland

Post by Urmel » Sun Apr 30, 2006 6:22 pm

t-rex wrote:Urmel
Do you have - [x] Use right Alt as AltGr - set in F9->Interface settings.
Yes. But the described behaviour is the same, with and without this setting (in the build 2096).
t-rex wrote:And as I understand from your post all works OK but AltGr?
Yes, I think this is a correct summary.

Best wishes
-Urmel-
-=- A registered FAR user from switzerland -=-

User avatar
Wiseman
Posts: 9
Joined: Sat Mar 04, 2006 11:57 pm
Location: Spain
Contact:

Post by Wiseman » Sun May 07, 2006 7:24 pm

This works perfectly for all the Spanish dead keys plus the ones in my custom keyboard layout. Thanks a lot!

User avatar
t-rex
Admin
Posts: 417
Joined: Sun Mar 20, 2005 6:10 pm
Location: Ashdod
Contact:

Post by t-rex » Tue May 09, 2006 8:11 pm

Urmel
Does AltGr works correctly in the Editor?
We will try to think of something to make it work in file panels too.

User avatar
Urmel
Posts: 17
Joined: Mon Mar 20, 2006 11:08 pm
Location: Switzerland

Post by Urmel » Sun May 14, 2006 6:27 am

t-rex wrote:Urmel
Does AltGr works correctly in the Editor?
We will try to think of something to make it work in file panels too.
Results with build 2096 and registry changes.

Key x1

Normal = OK
AltGr+Umlaut = OK
AltGr+Space = U+2229 (Math: Average sign)
Details from charmap.exe with Lucida Console
AltGr+NonUmlaut = Average Sign + pressed char


Key x2

Normal = OK
AltGr+Space = OK
2xAltGr Two tilde after the second push from the key


Key x3

Normal+Umlaut = OK


Outside the editor without panels (Ctrl-O) the result are the same.
The main problem is, that when I press the key x1 or x2 with AltGr, FAR opens the search dialog, when the panels are showed.

Best wishes,
-Urmel-
-=- A registered FAR user from switzerland -=-

Locked